Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında dikkat edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işlevinin yitirilmemesi derunin hem de merdivenin yalnızca amacı muhtevain kullanılabilmesi bâtınin bu unsura dikkat edilmelidir.

Paslanmaz çelik, olağan çelikten daha faik mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı çoğunlukla 60 zaman, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının doğrudan bina dışına açılması gerekir.

Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir bekçi da, kaliteli bir yangın kapkaloriın henüz şiddetli bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın esnasında daha uzun süre dayanır ve daha az tamir gerektirir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları ağır kişioğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı yetişkin binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı sahih itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü dizi şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı bâtınin nispeten nöbetlevsel şekilde yer yapmalıdır.

Yangın simultane insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi kucakin yangın kapısı son rütbe eleştiri bir öneme sahiptir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel bapların cihetı Yangın Merdiveni Kapısı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği üzere, bir odanın bağırsakindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Parçalanmamış çıkışların ve muvasala yollarının süflida tamlanan şartlara elverişli olması gerekir:

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar uygun kapı kolu gibi olabilir.

Sertifikasız yangın bapları da reva maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları için kullanılan bir tabirdir ve bu baplar soylu erki bir seçenek sunar.

Report this wiki page